Bart Lesschen

Bart vertelt

Voor mijn afstudeeropdracht doe ik onderzoek naar het inschatten en verbeteren van datakwaliteit voor warehousing data. Ik doe dit door middel van het bouwen van een dashboard in Power BI.

Maar graag stel ik mij eerst even voor! Mijn naam is Bart, 23 jaar en ik ben de afgelopen 3 maanden al bezig met afstuderen voor mijn studie industrial engineering and management aan de University of Twente. Ik heb de mogelijkheid gekregen om bij Bricklog mijn afstudeeropdracht uit te kunnen voeren. Natuurlijk ben ik de afgelopen jaren niet alleen bezig geweest met mijn studie, maar ben ik ook veel te vinden op en naast het hockeyveld bij de studentenhockeyclub in Enschede. Naast een interesse voor business intelligence heb ik hier ook een heel mooi genootschap aan over gehouden. Bij dit genootschap ben ik momenteel penningmeester en probeer ik te voorkomen dat we failliet gaan aan de stijgende bierprijzen. Verder ben ik wel te porren voor een biertje, concert of een festival op zijn tijd.

Ik heb bij Bricklog gesolliciteerd, omdat logistiek altijd mijn interesse had en Bricklog dat combineert met Business intelligence. Dit samen met het dynamische DNA van Bricklog is dit de ideale afstudeerplek voor mij. Ik ben echt onderdeel van het team en word betrokken bij klantprojecten. Hierdoor doe ik echte werkervaring op en voel ik me niet de-zoveelste-stagiair die in een hoekje z’n onderzoek moet wegtikken. Mijn uitdaging voor nu is mijn theorie toepassen op de praktijk. Bricklog heeft tijdens ICT & Logistiek 3D visualisaties voor warehouse rapportages in Power BI gelanceerd. Samen met Martijn onderzoek ik hoe de datakwaliteit voor warehousing verbeterd kan worden, om uiteindelijk klanten correcte inzichten te kunnen geven op basis van goede data. De eerste stap hiervoor is een generieke dataset creëren. Met een generieke dataset kunnen meer klanten, sneller en eenvoudiger aangesloten worden. Dit alles vergt naast het toepassen van mijn theorie, ook dat ik leer omgaan met programma’s als Power BI en Sketchup. Mijn afstudeerproject is dus niet alleen verdiepend, maar ook verbredend.

Ik heb zin in de resterende weken om mijn afstudeeropdracht te kunnen voltooien bij Bricklog en vertel een volgende keer graag de conclusie van mijn project!

Hey!

Je bent er al een tijdje

Zullen we anders een afspraak maken?

Of laat onze zoekmachine je helpen