Marjolijn Benneker

BI delen?

Vraag aan de transporteur; Mag jouw data specialist aansluiten bij ons team en toch dedicated voor jou werken? De verwerking van data is geen core business van een transporteur maar dat wordt het bijna wel. Want dit ‘spul’ is ongelofelijk handig. Je kunt er mee voorspellen, patronen ontdekken, gaten in je proces vinden. Kortom je wilt en moet hiermee aan de slag. Anders kijken naar de inzet van capaciteit laat mij niet los. Vorige week schreef ik over het opheffen van afdelingen. Leuke reacties en ik kan on tour naar bedrijven die zich hiermee bezighouden. Deze week stel ik voor om onze BI specialisten met elkaar te delen.

Wij trainen ca 50 BI specialisten per jaar in de sector. De meesten werken alleen. Maar waarom iemand full time in dienst nemen die als 1-pitter probeert alles op te lossen als het ook anders kan? Vorige week noemde ik al even het capaciteitstekort in de branche. Daar kunnen we samen aan werken door hier anders naar te kijken.

Waarom denk ik dat het delen van de specialisten goed werkt? Voor corona werkten BI specialisten van transporteurs een dag in de week bij ons op kantoor. Ze werkten aan hun eigen stukken en hielpen elkaar. Dit was zo gegroeid en terugkijkend was dit heel sterk. De specialisten bepaalden zelf wanneer ze kwamen, er werd samen gelunched en door deze constructie werd er veel vakkennis uitgewisseld. Gelukkig komt deze stroom weer op gang maar ik denk dat we een stap verder moeten gaan.

Zou jij jouw data specialist laten aansluiten bij ons team en toch dedicated voor jou laten werken? Door aan te sluiten in ons team krijgt jouw specialist toegang tot zoveel meer kennis om eenvoudige en de complexere puzzels die op zijn pad komen op te lossen. En vice versa. Wij en de andere transportbedrijven die dit aandurven leren natuurlijk ook van elkaar.

Zo worden we allemaal sterker en gaan we samen de digitaliseringsuitdaging aan met de capaciteit die er is in plaats van ieder voor zich. Want daarin schuilt werkdruk, stress, vertraging met alle gevolgen van dien. Concreet? Iedere woensdag en vrijdag is jouw BI specialist welkom om dit te proberen. We hebben voldoende plek en kijken ernaar uit om dit samen vorm te geven. Durf jij dit aan?

Hey!

Je bent er al een tijdje

Zullen we anders een afspraak maken?

Of laat onze zoekmachine je helpen