We doen dit want we zijn dit…

Ik vond het spannend om tijdens onze eerste Brickstorm mijn visie op ondernemen te delen voor een groep doorgewinterde ondernemers. Bij elkaar waren er “heel veel auto’s aanwezig”. Een transporteur begrijpt wat ik daarmee bedoel.


Het beste advies dat ik hierover kreeg was: “Begin de dag met delen dat je het spannend vindt”. En dat heb ik gedaan. Het effect hiervan was dat de groep in de hulpstand schoot.


Aan de hand van drie cases hebben we de belangrijkste kenmerken uit onze visie vorm gegeven:


Wederkerigheid en risico dragen zijn nog steeds belangrijk in de keuzes die we maken. Niet alleen bij de keuzes voor wat we doen, maar ook met wie we graag werken. We hebben vaak risico gelopen door steeds nieuwe terreinen te verkennen. Twee jaar na de oprichting zei een van de heren van het eerste uur: “Het is wel echt. Het is niet alleen ‘zeggen’ dat jullie zo willen werken, maar jullie doen het ook”. Hij vroeg ook waar onze business case eigenlijk zat. Dat moesten we dus ook nog goed over de bühne zien te krijgen. In ieder geval was dit het grootste compliment dat Marco en ik toen kregen. 


Vijf jaar na de oprichting ben ik ongelofelijk trots op wat we hebben neergezet. In de zomer van 2016 is Thomas Kistner aangesloten. Hij is Bricklog GmbH gestart en voegt daarmee een Internationale- en Recruitment tak toe. Eind 2017 is ook Sven Baars erbij gekomen. Als mens vult hij ons goed aan en zijn kennis op het gebied van Transport en Distributie was ook erg welkom.


Ik vind het jammer dat Marco niet meer bij het vervolg is. Maar kijk dankbaar terug op wat hij heeft neergezet. Een relatieman zoals Marco heb ik nooit eerder ontmoet en hij heeft gelukkig ook alweer een mooie nieuwe plek gevonden. Als oprichter zal hij dan ook altijd verbonden blijven aan Bricklog.


Bricklog is uitgebreid met een projecten tak, een innovatie & techniek tak en een goed draaiende Academy: Bricktalent. Ons team is niet groot. 19 man sterk en een aantal studenten. En wat een werk wordt er verzet. Het team heeft veel voor elkaar over en gaat soms over eigen grenzen. Er wordt goed op elkaar gelet en dat maakt dat ik nu ook zelf kan zeggen: “We zeggen het niet alleen, wij doen dit want wij zijn dit”.

Geef een antwoord