Doorpraten

Om elkaar te versterken

Welkom, je staat op het punt om je kaart te verzilveren! Met plezier nodigen wij je uit met ons en jouw vakgenoten door te praten over thema’s die ons allemaal bezighouden. Net als tijdens onze kennissessie op de beurs. Je kan kiezen uit het volgen van een masterclass naar keuze of een BI training*

Waarom doen wij dit?
Voor ons is het belangrijk om gevoel te houden bij wat er speelt in de branche. Voor transporteurs is het een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te gaan over deze thema’s en de technische ontwikkelingen die daarbij horen.

Masterclasses
Tijdens de masterclasses wordt kennis gedeeld en toegepast. We werken met maximaal 4 transporteurs tegelijk. De sessie duurt 2,5 uur en je gaat altijd naar huis met een situatieschets van jouw bedrijf.

BI Trainingen
Heb je meer interesse in BI omdat je er al mee werkt of je wil ermee gaan werken, dan ben je welkom om je aan te melden voor onze BI training.

*Maak hieronder uw keuze, hier zijn geen kosten aan verbonden

Datakwaliteit

Masterclass

Datakwaliteit is wel een noodzaak maar geen vanzelfsprekendheid.
Wat heeft Bricklog hier de afgelopen jaren over geleerd om jullie mee te geven. Bijvoorbeeld; heb je er wel eens bij stilgestaan dat verandermanagement een hele grote rol speelt bij het verbeteren van je kwaliteit? En zonder over techniek na te denken, wat zijn dingen die je al mee kan – nee moet – starten? Wij vertellen hier graag over en deel met je vakgenoten wat jouw ervaringen zijn. Zo leren we allemaal van elkaar om dit digitale beest bij het nekvel te pakken. Datakwaliteit is een van onze specialismes. Gecombineerd met 30 jaar ervaring in transport en logistiek ben je verzekerd van een leerzame masterclass.

CO2

Masterclass

CO2 en PowerBi wel of niet mogelijk? Antwoord zeker wel. Houdend aan de methodiek die aansluit op BigMile of Connekt, met heldere definitie van resources, trips & shipments en % datakwaliteit. Maak je klanten lid van hun eigen doorlopende rapportage en bepaal nog meer product features. In deze Masterclass behandelen we de volgende onderwerpen: welke technieken komen daarbij kijken, op basis waarvan beslis je wat je nodig hebt, en waarom is het belangrijk om verschil te maken tussen software en data? Wat zijn de eerste stappen die je zelf al kan zetten in je organisatie?

Rendement

Masterclass

Welke rol speelt data in het berekenen van je rendement? Een veelvoorkomende situatie is dat rendement tot stand komt na het verzamelen en combineren van een aantal bronnen (digitaal en papier). Herkenbaar dat de cijfers 4-6 weken na het afsluiten van de periode pas bekend zijn? En dat die onderbuik toch nog wat weerstand biedt mbt het vertrouwen op die cijfers? In deze masterclass leren we je de rol die data speelt als het gaat om bijvoorbeeld het alloceren van kosten en omzet. De volgorde waarin je je datakwaliteit op orde moet hebben en welke technieken daarbij komen kijken.

ICT & Data

Masterclass

“Wat is het verschil en waarom moet je die maken?”
ICT is statisch en Data is in beweging. Een rapport is niet “stuk”, waarschijnlijk is in de bron iets veranderd waardoor het inzicht ook is veranderd. ICT is randvoorwaardelijk. Tenslotte zit daar de data verpakt. De data geeft een beeld van hoe processen worden uitgevoerd en vastgelegd in de ICT-systemen. Door het verschil te (h)erkennen tussen ICT en Data, leren wij de bedrijven hoe die twee elkaar versterken. Door middel van verandermanagement word je regisseur van je eigen data, dat is de toekomst.

Scenarioplanning

Masterclass

Scenarioplanning, kijken in het nu is niet meer voldoende. Welke rol speelt jouw data hierin? Ondernemen is het zien van mogelijkheden en deze mogelijkheden om te zetten in waarde. ‘Laaghangend fruit’ is natuurlijk makkelijk, maar wanneer je verder reikt en kijkt wordt het al snel lastiger. Welke macro/micro-economische-, klimatologische-, en politieke-ontwikkelingen hebben allemaal invloed, waar moet je in investeren? Met de juiste data kunnen we beter vooruitkijken en zo heftige schommelingen voorkomen. Oftewel wendbaar zijn. Met deze Masterclass laten we zien hoe je met tools en advies uit de waan van de dag komt en ‘morgen’ operationeel bent.

Kennismaking

Power BI training

Wij trainen 40-60 medewerkers van transporteurs per jaar in het werken met PowerBI. Dit doen wij o.a. samen met TLN. Voor wie is deze training? Voor mensen die kennis willen maken met de mogelijkheden van PowerBI. Aan de hand van een case uit jouw vakgebied krijg je enkele voorbeelden te zien van de mogeljikheden. Ook maak je kennis met de online BI community die wij begeleiden voor Transporteurs.

Vragenuurtje

Power BI training

Wij trainen 40-60 medewerkers van transporteurs per jaar in het werken met PowerBI. Dit doen wij o.a. samen met TLN. Dit zet mensen aan om hiermee aan de slag te gaan maar er blijven toch nog altijd vragen. Voor die mensen is dit vragenuurtje. Een dagdeel samen met andere vakgenoten BI tips en tricks opsnuiven. Wie weet zoek je elkaar daarna ook nog eens op! Ook maak je kennis met de online BI community die wij begeleiden voor Transporteurs.

Hey!

Je bent er al een tijdje

Zullen we anders een afspraak maken?

Of laat onze zoekmachine je helpen