Lectures

Datagedreven leren denken en handelen

Lectures

Datagedreven leren denken en handelen

Vanaf februari werkt de Bricklog Academy weer samen met Visser Duiven en de HAN. Dit keer aan een model om uitbreiding van Cross dock capaciteit te berekenen.

Wat zetten we in? Data science, Process mining en Digital twinning.

Een multidisciplinair team van 13 studenten gaat de komende tijd 3 mogelijke oplossingsrichtingen onderzoeken en simuleren in een zelfgebouwde Digital twin. Complex? Best wel, maar ervaring leert dat studenten meer kunnen dan wij verwachten. Het is de 3e keer dat Bricklog samen met de HAN en Visser Duiven optrekt in de Minor Data Driven Decision Making in Business.

De HAN biedt deze minor aan studenten aan die datagedreven willen leren denken en handelen. Onderdeel van dit programma is een praktijk opdracht. Hiervoor werkt HAN o.a. samen met de Bricklog Academy. Bricklog heeft Visser Duiven hier ook bij betrokken zodat de case ook vanuit de praktijk wordt belicht. De betrokkenheid van Visser Duiven is groot en dat maakt dat deze minor veelzijdig, leerzaam en vooral erg leuk is.

Hoe gaan we te werk?

Bricklog geeft wekelijks een Lecture zodat de studenten Business kennis opdoen. Maar er moet ook geleverd worden. Daarvoor organiseert de Bricklog Academy extra masterclasses en vragenuurtjes op gebied van Techniek en Data science. Denk hierbij aan Discrete event simulation (DES), BI, Python ondersteuning, R, Disco etc. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Visser Duiven. De studenten onderzoeken dan de “gabs” in de data. De kwaliteitsmanager van Visser Duiven weet hier altijd een heel informatieve en energieke sessie van te maken!

De studenten starten eerst op individuele basis en maken zo kennis met de materie en de data. Een stoomcursus Distributie. Vervolgens maken we 3 à 4 groepen waarin verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd. Denk hierbij aan skills zoals programming, data science, statistiek, proces analyse, projectmanagement, ethiek etc. De kracht van deze minor zit in de samenwerking met HAN, Visser Duiven en de vrijheid die studenten hebben in het invullen van de opdracht. Inhoudelijk is alle kennis aanwezig maar hoe gaan zij daarmee om? Iedere keer weer worden we verrast met nieuwe inzichten. En dat is niet voor niets. Deze generatie kijkt anders naar de materie en door gebrek aan kennis van de case, komen ze met andere inzichten.

 
Meer weten over Bricklog? Geef je op voor de nieuwsbrief

Maandelijks,

onze ontwikkelingen op gebied van innovatie en techniek, rechtstreeks in je mailbox.

Laat je gegevens achter, dan voegen wij je toe aan de Brickwave.

Of laat onze zoekmachine je helpen

Hey!

Wij komen graag met je in contact om je meer over onze activiteiten te vertellen.

Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op.

Of laat onze zoekmachine je helpen

Ja, ook onze website maakt gebruik van cookies om jou de best mogelijke ervaring te bieden.

Hey!

Je bent er al een tijdje

Zullen we anders een afspraak maken?

Of laat onze zoekmachine je helpen