Stel je eens voor..

De toekomst begint vandaag 

Laat me even een setting schetsen. Je zit thuis aan het einde van een drukke, maar enerverende week. Kinderen zijn de hort op en je partner is boodschappen doen. Je zit lekker relaxt op jouw plek met iets kouds en je schoenen uit. Het is stil en in gedachten verzeild scroll je door je telefoon. Niets heeft je volle focus, maar alles wekt wel even je interesse. 

“Wat nou als?” 

Wat nou als er robots door je warehouse rijden? Of je pakketjes vanuit je Hub aan de rand van de stad bezorgt met drones? Wat nou als je afscheid neemt van de vertrouwde dieseldrinkende wagens en een volledig elektrische vloot zou hebben? Wat nou als je het hele proces van verlader tot bezorgpunt veilig is en de mensen duurzaam zijn ingezet. Wat nou als… 

Dit zijn slechts enkele vragen die bij ons de revue passeren. En niet alleen bij ons. Samen met Transporteurs, Powerblocks, Technische partijen, Hogescholen, Universiteiten en Kennisinstituten gaan we vanaf september ons hoofd breken over: “Wat nou als wij eens het Transportbedrijf van de Toekomst definiëren?”  

In ons Living Lab “Transportbedrijf van de Toekomst” onderzoeken we o.a de technische en ethische consequenties van de veranderingen die onze branche te wachten staan. En het blijft niet bij onderzoek alleen. We gaan het vooral ook doen. Er zijn drie thema’s die ons komend jaar bezig houden. Digital twin, AGV en Drones.   

Tipje van de sluier? Een van onze Living labs is Thomassen Transport. Gisteren zijn we met deze Transporteur en de Hoge school Arnhem Nijmegen bij We fabricate op bezoek geweest om twee AGV cases te bespreken. Wat een bijzondere partij van jonge engineers die ons gaan helpen met technische realisatie. September starten? Zeker. Niet alleen voor de partijen die meedoen maar voor een ieder die wil volgen, proeven, meedoen, laat graag van je horen.  

Auteur:
Marjolijn Benneker

Geef een antwoord